Organizacja rezerwacji

Karczma Polska Zagroda to miejsce z długą historią bo powstała w 2002  ,czasem pełną dramatycznych wydarzeń jak częściowy pożar w 2011 ,ale też  przepełniona ciepłem staropolskiego domu ,polskim klimatem i przede wszystkim smaczna domową kuchnią . Te wszystkie atuty  połączone z wieloletnim doświadczeniem naszej przesympatycznej obsługi  i pasją do gotowania naszego Szefa kuchni z kucharzami ,który jest z nami od powstanie restauracji sprawiają że mamy bardzo dużo zapytań dotyczących organizacji rezerwacji czy to firmowej czy rodzinnej. W kilku słowach chcielibyśmy przybliżyć nasze możliwości .

Po więcej szczegółów zachęcamy do napisania formularza z naszej strony lub maila na adres biuro@karczmazagroda.pl

Sprawdź

Imprezy firmowe

Jeśli chodzi o imprezy firmowe możemy je zorganizować zarówno na dolnej Sali dla max.26 osób przy połączonych stołach jak i na Górnej Sali dla 66 osób. Górna sala to możliwość przygotowania rezerwacji w stylu bankietowym ze stołem szwedzkim czy prosiakiem ,ale również w formie zasiadanej z daniami na paterach czy z mini kartą. Często organizujemy mniejsze rezerwacje dla max.14 osób na Górnej Sali  tzw. „5 i 6” przy którym są miejsca z oparciami i jest oddzielony od części Sali.

W okresie świąt Bożego Narodzenia ,a właściwie przez cały zimowy grudzień Karczma zamienia się w cudowne miejsce przystrojone świątecznymi ozdobami ,choinką ,lampkami i przepełnione świąteczną muzyką .Wtedy też najwięcej mamy do czynienia z tradycyjną kuchnią z karpiem,słynnymi już naszymi pierogami ,kulebiakiem, barszczem czerwonym z uszkami ,rybami w galarecie i co najważniejsze wszystko to od podstaw powstaje w naszej kuchni na bazie naszych staropolskich przepisów z najwyższej jakości produktów dostępnych na rynku lokalnym.

Sprawdź

Imprezy rodzinne

Bardzo często organizujemy imprezy na dolnej Sali dla maksymalnie 26 osób przy wspólnym stole ,ewentualnie mniejsze na górnej Sali dla maksymalnie 14 osób. Przy organizacji imprez rodzinnych typu chrzciny czy urodziny niestety nie jesteśmy w stanie zapewnić obrusów ze względu na nasze stoły, które są piękne, takie swojskie, ale niestety nierówne- więc pozostaje nam inaczej się inspirować przy przygotowaniu stołów. W zamian za to możemy zaproponować  dwie formuły serwowania dań o których piszemy niżej. Przy organizacji rezerwacji jest jedna naczelna zasada nie ma ograniczenia czasowego pod warunkiem że cały czas jest realizowane menu lub Goście zamawiają alkohol. Minimalny koszt na osobę przy tego typu rezerwacji to 60 zł plus serwis kelnerski 10%,niestety nie realizujemy rezerwacji poniżej tych kosztów.

Mini karta czy dania na paterach a może prosiak ?

Przy organizacji zarówno imprez firmowych jak i rodzinnych dominują dwie formuły ustalania menu

Dania na paterach

Spośród wszystkich możliwości serwowania potraw w Karczmie ta jest nam najbliższa bo też najbardziej kojarzy się z Karczmą. Stoły uginają się od jedzenia, a każdy Gość może popróbować wszystkiego po trochu są ziemniaki, kluski śląskie, jest schabowy i zraz i jest też golonka, a do tego buraczki i sałata i marchewka i kapusta zasmażana, trzy rodzaje ciast i dwie zupy do wyboru, a później zimne nóżki tatar z polędwicy czy sałatka z kurczakiem a może pierogi. Tu zasada jest prosta – „czym chata bogata tym rada”.

Przy organizacji rezerwacji czy to mailowej czy osobistej ustalamy zakres potraw jakie znajdą się na stole, począwszy od wyboru dwóch zup, a później czterech pięciu dań głównych i dodatków, następnie desery i ewentualnie zakąski. Jest to trochę droższa formuła niż mini karta, ale  każdy  z Gości może popróbować kilku potraw w związku z tym musi być głównych dań więcej niż osób zaproszonych. Przy ustalonym menu można przynieść własny tort. Nie ma możliwości wniesienia własnego alkoholu.

Zobacz przykładowe menu

Mini Karta

Zgodnie z ustaleniami poczynionymi z organizatorem do wyboru podczas spotkania lub korespondencji Goście mają dwie zupy, cztery drugie dania i dwa desery oraz napoje. Można wcześniej wybrać przystawkę co pozwala nam na sprawne przyjęcie pozostałych zamówień i serwowanie odpowiednio szybko i w poprawnej kolejności. Dzięki tej formie Goście nie są skazani na jednakową potrawę, a organizator jest w stanie nie przekroczyć zakładanego budżetu. Mini karta w razie potrzeby może być przetłumaczona na język angielski.

Zobacz przykładowe menu

Pieczony prosiak czyli atrakcja na miarę Karczmy

Alternatywą dla dwóch przedstawionych powyżej form jest serwowanie pieczonego prosiaka przez Szefa kuchni podczas rezerwacji .Nasze prosiaki które mają od 12 do 14 kg są wypełnione kaszą i podane z sosem pieczeniowym. Do prosiaka warto zamówić dodatki typu sałaty ,kapustę czy ziemniaki ,jeden prosiak to ok.16-20 porcji dla Gości. Prosiaka należy zamówić z co najmniej 3 dniowym wyprzedzeniem i wpłacić zaliczkę.
Po więcej informacji zachęcamy do pisania i dzwonienia pod numer 585507259.

Zawsze chętnie udzielimy informacji i pomożemy znaleźć najlepsze rozwiązanie.