Wigilia dla firm 2017

Zapraszamy do organizacji rezerwacji

Szanowni Państwo

 

Specjalnie dla Gości zostanie wydrukowana

mini karta z której Goście wybiorą sobie drugie danie oraz może być zaprezentowane logo firmy ,slogan z którym

Państwo chcą podzielić się z pracownikami .

 

Jeśli jakaś pozycja z menu szczególnie się

Państwu spodobała to mają Państwo możliwość podmiany pozycji, wystarczy tylko przesłać w odpowiedzi Państwa

sugestie ,a my dostosujemy menu i dokładnie skalkulujemy .

Na końcu znajdują  się również propozycje dodatkowych zakąsek oraz atrakcyjne ceny na alkohol .

 

Propozycja nr I         

78zł+10% za serwis kelnerski i przygotowanie stołów

Powitanie!

Kieliszek wina

 

Przystawka indywidualna

Pierogi z kapustą z grzybami z sosem grzybowym

 

Zupa

Zupa krem z pietruszki z grzankami i

chipsami grzybowymi

 

Drugie danie

Pierś z indyka w szynce dojrzewającej,  z karmelizowanym topinamburem, chipsami warzywnymi, kolorowa marchewka, pieczonymi ziemniakami

lub

Karp pieczony w crème fraiche  z koprem, marmoladą cebulowa z rodzynkami, brukselką i ziemniaczanymi krokietami

 

Deser

Makowiec z lodami różanymi

 

Napoje

Kawa lub herbata

Woda mineralna

 

 

Propozycja nr  II

85zł+10% za serwis kelnerski i przygotowanie stołów

Powitanie!

Kieliszek wina

 

Przystawka

Pasztet z dzika z marmolada dyniową, marynowanymi warzywami i grzanką z chleba tostowego

 

Zupa

Barszcz z pasztecikiem grzybowym

 

Danie główne do wyboru podczas rezerwacji

Pstrąg tęczowy z kapustą z grzybami, sosem maślanym, ziemniakami confit i pieczonymi marchewkami

lub

Duszona wołowina w czerwonym winie z rozmarynem,

kaszą gryczana ze skwarkami i pietruszkami w miodzie

 

Deser

Jabłka z gruszkami zapiekane pod

kruszonką z lodami

 

Napoje

Kawa lub herbata

Woda mineralna

 

Propozycja nr III

95zł+10% za serwis kelnerski i przygotowanie stołów

Powitanie!

Kieliszek wina

 

Przystawka

Tatar z łososia z marynowanymi

patisonami i koprem

 

Zupa

Krem grzybowy z oliwą pietruszkową

 

Danie główne

Halibut ze smażonym jarmużem z orzechami,

karmelizowaną skorzonera  i ziemniakami

zapiekanymi z parmezanem

lub

Udko z gęsi marynowana w pomarańczach  z paloną

kapustą włoską, pieczoną dynią i ziemniakami tymiankowymi

 

Deser

Piernik z lodami pomarańczowymi

 

Napoje

Kawa lub herbata

Woda mineralna

 

Propozycja nr IV

110 zł+10% za serwis kelnerski i przygotowanie stołów

 

Powitanie!

Kieliszek wina

 

Przystawki

1.Pierś z gęsi z marmoladą z suszonych śliwek i chrupkami

z kaszy gryczanej

2. Łosoś marynowany z burakami i chrzanem

 

Zupa

Zupa rybna z łososiem

 

Danie główne

Łosoś zapiekany ze szpinakiem z  migdałami, smażonym koprem włoskim , palonym porem i czarna soczewicą ze śmietaną

lub

Pieczone pół  kaczki z marmoladą jabłkową gratiną ziemniaczaną i marynowaną czerwoną kapustą

 

Deser

Mus z białej czekolady z gruszką, puree z moreli z cynamonem i kruszonką orzechową

 

Napoje

Kawa lub herbata

Woda mineralna

 

A oto inne przystawki (100-130 g) które można dołączyć do wybranego zestawu:

Tarta z musem z wątróbek z marmoladą z  pomarańczy                                    15,00

Śledź w buraczkach i kremie chrzanowym                                                        15,00

Rostbef pieczony na różowo w majeranku i żurawinie                                        18,00

Plastry marynowanego łososia w cytrusach                                                       22,50

Mus łososiowy z krewetkami i sosem winnym                                                    19,50

Dorsz po kaszubski w pomidorach i warzywach                                                  15,00

Sałatka ziemniaczana z śledziem i pumperniklem                                               15,00

Pasztet z dzika z prawdziwą leśną żurawiną                                                       16,50

Kapusta duszona z fasolą na ciepło w kociołku                                                   12,50

Koktajl z krewetkami, sałatami i dresingiem Marie Rose                                      19,50

Tatar wołowy z marynowanymi borowikami                                                        32,50

Tatar z łososia z ziołową sałatką                                                                        28,50

Pierogi z żubra z okrasą z kurek                                                                        28,50

Pierogi z kapustą i grzybami 7szt                                                                      18,00

Pierogi z jagodami i posypką z cynamonu 7szt                                                    24,00

 

Napoje

Grzane Wino 200ml                                                     12 zł

Kawa lub herbata         1szt                                           8zł

Sok owocowy, Pepsi,7 Up, Mirinda 1 litr                         15 zł

Woda mineralna 1litr                                                    12,50

 

Alkohol

Wódka Żubrówka Biała ,Bols 0,5l                      zamiast 87,50         cena 60 zł

Wódka Finlandia                    0,5l                      zamiast 125,00     cena 90zł

Wino Firmowe czerwone lub białe 0,7l               zamiast 62 zł          cena 55zł

Whisky Ballantines, Grants, Bushmills 0,7 l        zamiast 227,50       cena 160 zł



wróć